Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. mája 2024, 13:51
Čas čítania 0:49

Noru Kabrheľovú súd oslobodil v prípade podvodov s daňami. Súdny spor však ešte nemá koniec

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kabrheľová údajne fakturovala za poradenstvo obžalovanému košickému exekútorovi Karolovi Mihálovi a jeho dcére, ktorá je taktiež exekútorka.

Mestský súd Košice oslobodil Noru Kabrheľovú a košického exekútora Karola Mihála spod obžaloby pre zločin krátenia daní a poistného. Podľa súdu nebolo dokázané, že by Kabrheľová bola vystavovala fiktívne faktúry za poradenstvo. Exekútor potvrdil, že bola jeho poradkyňou.


„Proti rozsudku sa prokurátor odvolal v neprospech oboch obžalovaných. Rozsudok tak nie je právoplatný,“ uviedla hovorkyňa. O odvolaní bude rozhodovať krajský súd.

Fiktívne fakturovanie Kabrheľovej 

Oslobodzujúci verdikt mestského súdu padol v utorok 7. mája. V kauze išlo podľa obžaloby o vyhotovenie fiktívnych faktúr za tri mesiace roku 2013 a uplatnenie neoprávneného odpočtu DPH na daňovom úrade. Celková škoda údajne predstavovala viac ako 18 000 eur.

Kabrheľová fakturovala za poradenstvo pre obžalovaného košického exekútora Karola Mihála s jeho dcérou, ktorá je taktiež exekútorka. Spolu im podľa obžaloby poskytla zhruba 900 hodín poradenstva. Faktúry vyhotovila po dohode s obžalovanou účtovníčka Kabrheľovej firmy, ktorá už bola v minulosti na súde a uzavrela dohodu o vine a treste.


Súdne pojednávanie vo veci sa začalo po odkladoch ešte v marci 2018. Obaja obžalovaní vinu odmietali. Exekútor Karol Mihál pred súdom vyhlásil, že k poradenstvu, na ktoré boli vystavené pravdivé účtovné doklady, jednoznačne došlo. Poradenstvo bolo podľa neho poskytované rôznou formou – na osobných stretnutiach, telefonicky, faxom, vypracovaním písomného materiálu, ústnymi alebo písomnými analýzami a podobne.

Nora Kabrheľová.
Nora Kabrheľová. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia