Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. mája 2024 o 8:10
Čas čítania 1:01

„Mali ho dokončiť, dobre mu tak,“ kričal muž pred nemocnicou, v ktorej je hospitalizovaný premiér. Za mrežami strávi 3 mesiace

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pred Rooseveltovou nemocnicou, v ktorej leží postrelený Robert Fico, kričal: „Dobre mu tak, mali ho streliť do hlavy!“

Premiér Robert Fico je od 15. mája hospitalizovaný v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, kam ho s vážnymi strelnými zraneniami previezli po útoku v Handlovej. Muža, ktorý 16. mája pred Rooseveltovou nemocnicou vykrikoval slová podporujúce a schvaľujúce útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), poslal súd do väzenia.

Na nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní troch mesiacov ho odsúdil v nedeľu Okresný súd v Banskej Bystrici v takzvanom superrýchlom konaní. Rozsudok je právoplatný a Ivan Č. si trest odsedí v ústave na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia.

16. mája 2024 o 11:16 Čas čítania 1:14 KOMENTÁR: Atentát na Fica zmenil môj pohľad na Slovensko. Obávam sa, čo prinesú najbližšie hodiny a dni KOMENTÁR: Atentát na Fica zmenil môj pohľad na Slovensko. Obávam sa, čo prinesú najbližšie hodiny a dni

„V prítomnosti desiatok osôb v dôsledku nesúhlasu s politikou predsedu vlády k davu kričal: ‚Tu leží Fico, nech skape, nech zdochne, mali ho dokončiť, dobre mu tak, mali ho streliť do hlavy!‘ ako aj ďalšie výroky, ktorými schvaľoval a podporoval útok na predsedu vlády,“ uviedol generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Vyhrážal sa ministrovi aj poslancom

Ďalší muž sa vyhrážal ministrovi vnútra a dvom poslancom Národnej rady SR. Obvineného vzal súd do väzby pre možné pokračovanie v trestnej činnosti.

15. mája 2024 o 20:57 Čas čítania 2:29 Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana

„Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava III podal návrh na vzatie do väzby obvineného I. M. pre trestný čin nebezpečného vyhrážania, a to v súvislosti s tromi skutkami – vyhrážkami proti dvom poslancom NR SR a ministrovi vnútra SR. Sudca Mestského súdu Bratislava I sa s návrhom prokurátora stotožnil,“ priblížila.

Premiér je hospitalizovaný v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici od 15. mája, kam ho s vážnymi strelnými zraneniami previezli po útoku v Handlovej. Ako v nedeľu informoval vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD), stav predsedu vlády je naďalej vážny, je mimo ohrozenia života.
Domov
Zdieľať
Diskusia