Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
28. júna 2024 o 10:35
Čas čítania 0:49

VIDEO: Chytili podvodníka, ktorý okradol mnohých dôchodcov o desiatky tisíc eur. Použil na nich overený trik

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Polícia vypátrala muža, ktorý okrádal viacerých dôchodcov.

  • Trnavskí policajti zadržali 41-ročného muža z okresu Senec, ktorý obral viaceré dôverčivé dôchodkyne o viac ako 23-tisíc eur, uvádza polícia na sociálnej sieti. 
  • Jeho taktika spočívala v tom, že sa predstavoval ako pracovník polície alebo pošty a penzistom tvrdil, že ich rodiny sú v zúfalej situácii. Ďalej si vymýšľal, že mu majú dať peniaze v záujme ochrany ich majetku. 
  • Vyšetrovateľka muža obvinila za tri skutky, za ktoré mu môže hroziť 10-ročné väzenie.

Prečo je to dôležité: Cieľom informovania o podobných prípadoch je pôsobiť preventívne na seniorov, ktorí pravidelne naletia na opakovaný scenár podvodníkov.

Citát: „Trnavská okresná vyšetrovateľka obvinila 41-ročného muža z okresu Senec, ktorý mal okrádať dôverčivé seniorky pod zámienkou vymyslených príbehov. Zakaždým sa mal predstaviť ako pracovník polície alebo pošty s tým, že ich rodiny sú v zúfalej situácii, alebo v záujme ochrany majetku podvedených senioriek, v snahe vylákať od nich finančnú hotovosť alebo šperky,“ uvádzajú policajti na sociálnej sieti. 

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Širší kontext: V rámci domovej prehliadky aj osobnej prehliadky policajti zaistili vyššiu finančnú hotovosť. Polícia preveruje aj ďalšie informácie v súvislosti s obvineným mužom a jeho konaním aj mimo Trnavského kraja.

Nie je to pritom prvýkrát, keď podvodníci na Slovensku obdobným spôsobom okradli mnohých seniorov. Zistili totiž, že táto taktika funguje. Polícia preto pravidelne zverejňuje obdobné prípady.

Domov
Zdieľať
Diskusia