Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
14. júna 2023, 12:30
Čas čítania 0:54

Vladimir Putin naznačuje, že ruská armáda chce stále dobyť Kyjev, vraj o tom rozhodne len on sám

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Putin sa v ruskej štátnej televízii vyhrážal novou ruskou ofenzívou na Kyjev.

Ruský prezident Vladimir Putin v utorok naznačil, že sa znova pokúsi dobyť ukrajinské hlavné mesto Kyjev, a vyhrážal sa novou ruskou ofenzívou. 


Putin to povedal v Kremli počas niekoľkohodinového odpovedania na otázky 18 ruských vojnových dopisovateľov a blogerov. Jeho slová o Kyjeve odvysielala ruská štátna televízia.


Rusku sa nevydaril útok na Kyjev vo februári 2022 na začiatku invázie na Ukrajinu, ktorá sa z „trojdňovej špeciálnej vojenskej operácie“ zmenila na vyše 15-mesačnú plnohodnotnú vojnu. Napriek tomu Putin uvažuje nad druhým pokusom.


Ruskí vojaci „už boli blízko Kyjeva,“ povedal ruský prezident. „Mali by sme sa tam vrátiť alebo nie? Na to môžem dať odpoveď len ja sám,“ dodal.

Asanačné pásmo na ukrajinskom území 

Putin tiež vyhlásil, že Moskva sa možno pokúsi dobyť ďalšie ukrajinské územie a vytvorí tam pohraničné asanačné pásmo, aby zabránila ostreľovaniu Ruska. Reagoval tým na útoky na Kurskú a Belgorodskú oblasť na hranici s Ukrajinou.


To, koľko územia Rusko dobyje, podľa Putina závisí „od možností, ktoré sa objavia po takzvanej (ukrajinskej) protiofenzíve“.


Ruský prezident niekoľkokrát použil slovo vojna a vyslovil aj množstvo ďalších varovaní voči Západu. Spomenul aj to, že Moskva uvažuje nad odstúpením od čiernomorskej obilninovej dohody.


Rusko podľa Putina nepotrebuje vyhlásiť výnimočný stav na území celej krajiny a bude aj ďalej odpovedať na porušovania svojich červených čiar. Putin povedal, že mnohí v Spojených štátoch nechcú tretiu svetovú vojnu, ale Washington robí dojem, že sa vyostrenia neobáva.

Putin
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia