Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. novembra 2023, 19:40
Čas čítania 0:34

Slovák si myslel, že investuje do kryptomien, keď mu na účte pristála mastná suma. Podvodník si na jeho meno zobral pôžičku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bardejovská polícia vyšetruje podvod na mužovi z Fričkoviec.

Polícia vyšetruje podvod na 48-ročnom mužovi z Fričkoviec, ktorý bol podvedený pri obchodovaní na kryptoburze. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

„Neznáma osoba telefonicky komunikovala s mužom z obce Fričkovce o kryptoburze a možnom zárobku na nej. Osoba mužovi ponúkla zárobok vo výške 18 510 eur, no bolo potrebné, aby oslovený muž poskytol všetky potrebné osobné údaje i údaje k svojmu účtu. Muž v nádeji v skvelý zárobok tak aj urobil. Neskôr na jeho účte v banke pribudlo 13 300 eur,“ uviedla Ligdayová.

Ako povedala, muž zistil, že peniaze nepochádzajú z výnosov zo sľubovaného obchodu, ale že ide o bankový úver, o ktorý nežiadal.

Vyšetrovateľ v Bardejove v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci zločinu úverového podvodu. „Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až desať rokov,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia