Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
13. septembra 2023, 15:38
Čas čítania 1:03

Kaliňák si pred potýčkou s Matovičom vypýtal povolenie od Fica. Vyhlásil, že šéfa OĽaNO napadol v nutnej obrane

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Igor Matovič dnes ráno narušil tlačovú konferenciu strany Smer na tému migrácie. Na incident reagoval Robert Kaliňák na tlačovej besede.

Igor Matovič sa v stredu ráno na tlačovej besede strany Smer dostal do konfliktu s jej viacerými členmi. Keď sa ju snažil narušiť rozprávaním cez megafón, spustil fyzickú potýčku nielen s Robertom Kaliňákom, ale napokon aj s kandidátom na poslanca Richardom Glückom

Hovorca strany Smer Ján Mažgút sa po narušení tlačovky Matovičom snažil vytrhnúť káble z megafónu, čomu chcel Matovič zabrániť, no keď otvoril dvere auta, stál tam Robert Kaliňák.

Kaliňák na poobednej tlačovke Smeru k nelegálnej migrácii tvrdil, že Matovič pri narušení tlačovky Smeru spáchal niekoľko priestupkov a porušil zákon. Matovič podľa neho jazdou po chodníku, kam autom vyšiel, aby sa dostal čo najbližšie k predstaviteľom Smeru, porušil zákon a ohrozil chodkyňu. Kaliňák vyhlásil, že na toto Matovičovo správanie bol povinný reagovať ako občan Slovenskej republiky.

Kaliňák si vypýtal povolenie od Fica

Z videa, ktoré zverejnil Denník N, vyplýva, že Kaliňák si pred potýčkou s Matovičom vypýtal povolenie od šéfa strany Roberta Fica na to, aby sa mohol predsedovi OĽaNO „povenovať“. Až následne odišiel od rečníckeho pultu k pristavenému autu, v ktorom sedel Matovič.

10. mája 2024, 18:30 Čas čítania 3:19 Obce dostávali dotácie na športoviská, ktoré dokončili po termíne. Asfaltovali v mraze s tichým súhlasom štátu  Obce dostávali dotácie na športoviská, ktoré dokončili po termíne. Asfaltovali v mraze s tichým súhlasom štátu

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý aktuálne za Smer kandiduje do parlamentu, na tlačovej besede uviedol, že reakcia Smeru bola adekvátna správaniu Matoviča. 

„Prosím ťa, Igor, prestaň, poďme preč,“ povedal podľa Gašpara spolujazdec, ktorý sedel v aute. Kaliňák tvrdí, že fyzické napadnutie z jeho strany bolo zákonné. V tomto prípade údajne išlo o „nutnú obranu v krajnej núdzi“.

Konflikt medzi politikmi aktuálne prešetruje polícia„Polícia sa bude zaoberať možným protiprávnym konaním v súvislosti s incidentom, ku ktorému došlo dnes pred Úradom vlády Slovenskej republiky,“ uviedol hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

Matovič, Kaliňák, bitka
Zdroj: OĽaNO (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia