Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová TASR
5. februára 2024, 16:13
Čas čítania 1:12

Hovorca prezidentky Čaputovej reaguje na konšpiráciu Andreja Danka. Podľa šéfa SNS klamala o tom, že sa nakazila koronavírusom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Andrej Danko tvrdí, že prezidentku v Pittsburghu nikto neprijal, a preto si vymyslela ochorenie.

Andrej Danko zverejnil na Facebooku video, v ktorom konšpiruje o tom, že si prezidentka vymyslela nakazenie koronavírusom. Tvrdí, že ide o nápad jej hovorcu Martina Strižinca, pretože ich v Pittsburghu neprijal prezident Joe Biden. Prezidentka však stretnutie s Bidenom nemala na programe, a tvrdenie o tom, že si vymyslela chorobu, Danko ničím nepodložil.

„To vymyslel Strižinec len preto, lebo ich tam nikto neprijal. Dopadli ako totálni chudáci,“ povedal Danko vo videu. „Išli do Spojených štátov na biznis cestu a prídu domov s dlhým nosom. Nech je to ponaučením pre každého, kto si myslí, že keď budeme počúvať Západ, tak si nás budú vážiť,“ dodal. Predseda SNS sa navyše stihol pochváliť, že sa teší svojmu účinkovaniu na dezinformačnom portáli InfoVojna.

Refresher požiadal hovorcu prezidentky Martina Strižinca o vyjadrenie, ktoré uvádzame v plnom znení:

„Na rozdiel od Andreja Danka si nemusím nič vymýšľať a už vôbec nie správy o zdravotnom stave prezidentky. O zmysle jej cesty svedčia fakty. Počas návštevy Kanady a na pracovnej ceste v USA ju sprevádzala jedna z najväčších podnikateľských delegácií v histórii. Stretnutia v Ottawe, podnikateľské fórum v Toronte a ďalšie podujatia v San Franciscu otvorili nové podnikateľské príležitosti a už priniesli predbežné konkrétne výsledky.

Vznikli napríklad viaceré nádejné dohody o spoločných podnikoch alebo expanzii. Podarilo sa prepojiť viac ako 100 subjektov a partnerov, čo je dobrým základom na prehĺbenie ekonomických väzieb medzi Slovenskom, Kanadou a USA. A presne to bolo zmyslom tejto cesty. Prezidentku o to viac mrzí, že program posledného dňa cesty musela vzhľadom na zdravotný stav zrušiť.“

Zradilo ju zdravie

Prezidentka SR Zuzana Čaputová mala cez víkend pozitívny test na covid-19. Zo zdravotných dôvodov preto v nedeľu v Pittsburghu zrušila program posledného dňa pracovnej cesty v USA.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Na univerzite v Pittsburghu mala naplánované stretnutie s krajanskou komunitou a s predstaviteľmi fraternalistických združení, ktoré podporujú Program slovakistických štúdií na univerzite.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Andrej Danko (@andrej_danko_official)

Domov
Zdieľať
Diskusia