Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
12. júna 2024 o 7:57
Čas čítania 1:03

Slovenskí policajti budú pomáhať dovolenkárom v Chorvátsku. Najčastejšie riešia stratené doklady a krádeže

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: V rámci projektu Bezpečná turistická destinácia budú dovolenkárom v Chorvátsku pomáhať slovenskí policajti.

  • Slovenskí policajti budú aj tento rok vyslaní do Chorvátska, kde budú pomáhať turistom.
  • Pôsobiť budú v Crikvenici a Trogire od 1. júla do 30. augusta.
  • Policajti najčastejšie riešia stratené doklady, drobné krádeže na plážach a dopravné udalosti, akými sú dopravné nehody, prípadne asistujú pri škodových udalostiach.

Prečo je to dôležité: Slovenskí policajti prispievajú k zvýšeniu bezpečnosti slovenských turistov v Chorvátsku. Ich prítomnosť môže odradiť potenciálnych zlodejov a znížiť počet krádeží a iných incidentov, čo prispieva k pokojnejšej a bezpečnejšej dovolenke pre turistov.

Citát: „Veľmi časté je napríklad nesprávne parkovanie. Takisto asistujú pri veľmi častých prípadoch priestupkov proti občianskemu spolunažívaniu či narušeniu verejného poriadku, kde úraduje najmä alkohol,“ zhrnul najčastejšie problémy slovenských turistov hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Širší kontext: Hliadka, ktorá bude slúžiť v Crikvenici, bude mať na starosti severnú oblasť Prímorsko-goranského pobrežia od Zadaru vyššie. Hliadka, ktorá bude slúžiť v Trogire, bude mať na starosti južné pobrežie, Splitsko-dalmatínsku oblasť.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Policajti budú slúžiť na motorových vozidlách, budú ľahko rozpoznateľní, budú vo svojich uniformách a na policajných vozidlách s označením príslušnosti k polícii. Slúžiť budú v zmiešaných hliadkach. V každej hliadke musí byť vždy chorvátsky policajt, ktorý je jej veliteľom a má právomoci, a slovenskí policajti poskytujú súčinnosť na základe požiadania.


Policajti budú do Chorvátska vysielaní v dvoch intervaloch. Prví štyria budú slúžiť od 1. do 31. júla a ďalší štyria od 1. do 30. augusta. Policajná hliadka v Crikvenici bude nepretržite k dispozícii na telefónnom čísle +421 908 723 525 a hliadka v Trogire na čísle +421 908 723 526.

Keď chceš vedieť viac, tak si prečítaj tieto články:

11. júna 2024 o 18:30 Čas čítania 0:32 V Chorvátsku čelia ekologickej katastrofe. Na pobreží Istrie sa tiahne niekoľko stoviek metrov dlhá ropná škvrna V Chorvátsku čelia ekologickej katastrofe. Na pobreží Istrie sa tiahne niekoľko stoviek metrov dlhá ropná škvrna
7. júna 2024 o 19:40 Čas čítania 0:50 V Chorvátsku majú problémy s agresívnymi vranami. Útočia na turistov aj domácich V Chorvátsku majú problémy s agresívnymi vranami. Útočia na turistov aj domácich
25. mája 2024 o 18:07 Čas čítania 0:27 V prímorskom chorvátskom meste sa otrávilo viacero ľudí. Voda z vodovodu bola kontaminovaná fekáliami V prímorskom chorvátskom meste sa otrávilo viacero ľudí. Voda z vodovodu bola kontaminovaná fekáliami
chorvátsko
Zdroj: visithvar.hr
Domov
Zdieľať
Diskusia