Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. júla 2024 o 19:40
Čas čítania 0:43

Páchateľ atentátu na Trumpa sa zaujímal aj o pokus o vraždu premiéra Fica. FBI zverejnila nové informácie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Crooksa bezprostredne po výstreloch na Trumpa zastrelil ostreľovač americkej tajnej služby.

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) v pondelok oznámil ďalšie podrobnosti o strelcovi, ktorý sa 13. júla pokúsil zastreliť republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Páchateľ pred činom hľadal aj informácie o atentáte na premiéra SR Roberta Fica. 


Trump súhlasil, že FBI poskytne informácie pri vyšetrovaní útoku, ku ktorému došlo v štáte Pensylvánia. „Chceme získať jeho pohľad na to, čo spozoroval,“ uviedol špeciálny agent FBI Kevin Rojek. Označil to za štandardný postup, pričom FBI bežne vypočúva obete trestných činov.

Nové informácie o mladom americkom strelcovi 

Rojek poskytol nové podrobnosti aj o páchateľovi streľby, 20-ročnom Thomasovi Matthewovi Crooksovi. Bezprostredne po výstreloch na Trumpa ho zastrelil ostreľovač americkej tajnej služby. Pri streľbe prišla o život aj ďalšia osoba a dve utrpeli zranenia.


FBI zistila, že Crooks vyhľadával informácie o hromadnej streľbe, elektrárňach, podomácky zhotovených výbušných zariadeniach a tiež o atentáte na slovenského premiéra z mája tohto roka.


FBI v piatok oznámila, že Trumpa zasiahla počas neúspešného atentátu do ucha buď vystrelená guľka, alebo jej úlomok. Motív strelca sa však ešte nepodarilo potvrdiť. Crooksovi rodičia podľa Rojeka s vyšetrovateľmi spolupracujú a uviedli, že o plánoch svojho syna nevedeli.

Robert Fico, Thomas Matthew Crooks.
Robert Fico, Thomas Matthew Crooks. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa , TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia